fredag, september 30, 2005

Faller alt sammen?

Glad og fornøyd har jeg de siste 14 dagene jobbet 100%. Tidligere jobbet jeg i underkant av 60%, men byttet stilling med en kollega som skal ta videreutdanning. Derfor fikk jeg en aldri så liten oppgradering. Og alt ble rosenrødt og fint.
Byttet har forøvrig vært avklart siden i sommer.

Så, idag, spør jeg sjefen om byttet er blitt meldt inn til lønn og personal. Det skulle vært meldt inn for 14 dager siden, da jeg begynte, så det var bare for å få dette bekreftet. "Nei", sier sjefen. Jeg stusser litt, og spør tilbake: "Javel? Når blir det meldt inn da?". "Nja.. Det er litt uvisst. Det kan være du må gå tilbake til...eller så mister du, hvis...så vi får se", sier han med et skuldertrekk. Gjett om jeg ble paff!?

Den siste tiden har det vært litt kav med hvem som skal gå ulike turnuser, fordi det er gjort noen endringer i opplegget. Hele tiden har jeg følt meg ganske trygg, i og med at jeg har byttet med ei som jobber et datofestet vikariat fram til jul. Men i det skjulte har altså mitt navn også dukket opp som et kort i kabalen.
Stolen jeg har sittet så trygt på begynte plutselig å bli ganske ustø, og jeg begynner å bli i tvil om stolen i det hele tatt er der...

Det siste sjefen sa før han gikk ut var: "Ha ei go helg!".
Fat chanse...

fredag, september 23, 2005

Ukens filmanmeldelse

Nok en gang er tiden kommet for å minne trofaste lesere på hvor de finner ukens filmanmeldelse. Som vanlig ligger den på Radio Ung's hjemmesider, altså her.

Denne gangen er det den koreanske filmen Oldboy som er anmeldt.
Filmen var forøvrig, i alle fall i følge plakaten, Quentin Tarrantinos favoritt under årets Cannes-festival.

Enjoy

tirsdag, september 20, 2005

Mottatt gevinst



Etter lang tids venting kom endelig pakken i posten idag. En stor konvolutt med navnet mitt på. Avsenderadresse: NRK Tyholdt.

Innhold: En stk Are og Odin T-skjorte, en stk Are og Odin refleks, en stk Are og Odin singel.

Teksten på bildet er hentet fra ryggen av T-skjorta. Og flagget har sauer istedenfor stjerner i det blå feltet.

fredag, september 16, 2005

Endelig medlem i Pytten

Etter lengre tids nervepirrende venting ble jeg igår tatt opp som medlem i ærverdige "Pytten Froskemannsklubb".

Jeg har siden nyttår vært tag-along på klubbens ukentlige møter på Javel hver onsdag. Etter hvert ble som kjent ønsket om å selv begynne å dykke så sterkt at jeg ikke klarte å stå imot lenger.

Og igår kveld, på Javels 20 års-dag, ble jeg tatt opp som medlem. Tittelen vil blir "Presseansvarlig".

Filmanmelderen tilbake i arbeid

Da har jeg returnert til mitt "vanlige" liv i Kristiansand, noe som betyr at jeg, blant annet, skal anmelde filmer.
Denne uken er det Tim Burtons "Charlie og sjokoladefabrikken" med Johnny Depp og Freddie Highmore i hovedrollene som har blitt sett nærmere i sømmene.

Anmeldelsen finner du som vanlig her.

søndag, september 11, 2005

Valg 05 - Åssen leverpostei vil DU ha?


Fredag ettermiddag var jeg en tur på rådhuset i Kristiansand og gjorde min borgerplikt. Stemmeseddelen mottok et kryss foran det valgte parti, og så ble den sirlig lagt i en konvolutt. Men isteden for å legge den i urnen, tok funksjonæren konvolutten med stemmeseddelen og la den i en annen konvolutt. "Da blir den sendt til hjemkommunen din" sa hun, og klebet igjen konvolutt nr 2. Noe sier meg at min stemme ikke vil bli telt av Geir Heljesen på mandag, men heller vil komme inn i the aftermath litt utover i uken.

Men i alle fall. Jeg hørte på Are og Odin i forrige uke, og der hadde de "Valg-spesial"-sending. De ville at folk skulle skrive inn gode grunner for å stemme, noe mange av oss gjorde. Tidligere hadde jeg hørt mine kjære venner i studio snakke litt om valget. For et eller annet parti har kjørt en kampanje der de påstår at du ved å stemme på dem kan få noe annet enn leverpostei å spise (innviklet å forklarer, så det gidder jeg ikke). Poenget er, i alle fall, at mr Osen hadde et godt resonement over dette. Nemlig at kampanjen er feil. Det politiske system og de ulike partiene er ikke så ulike som de vil ha det til. Derfor kan du ikke få noe annet enn leverpostei etter valget. Men ved å stemme kan du være med å bestemme hvilken type leverpostei du vil ha.
Her tror jeg mr. Osen har truffet spikeren på hodet så det virkelig gjaller i veggene.

(Dette var et resonement jeg leverte i retur til de, og dermed vant jeg visstnok endel stæsj som kommer i posten en dag snart)

Advanced Open Water Diver

Jeg hadde igrunn knappt kommet meg hjem fra Brekkestø før jeg igjen trakk på meg våtdrakta og gikk under vann. Denne gangen var det for å ta advanced-kurset i PADI OWD. Og det gjorde jeg.

Det betyr ganske enkelt at nå kan jeg dykke til 30m lovlig, jeg kan dykke nattdykk (noe som er helt fantastisk fett! Skikkelig filmfølelse. Det er så mørkt det kan bli rundt deg, og lyset fra lykten skjærer seg gjennom mørket som en grønn søyle av lys. Rundt deg danser lysene til de andre, og du er sikker på at du hører lett skummel musikk i bakhodet. Nydelig!!!), og jeg kan søk og hev av små til store objekter på bunnen.

Nå er det ikke mange dykkene jeg har igjen før jeg kan bli RescueDiver. Det er nemli målet ;-)

Tilbake etter endt tjeneste for TV2

Etter nesten 3 uker i Brekkestø er jeg nå tilbake i mer urbane strøk.
Serien som ble spilt inn, "Familiens Ære", var i alle fall kul å være med å lage. Og det er mye som tyder på at den vil kunne bli en stor sukess når den kommer på norske TV-skjermer i januar neste år.

De tre glade folkene på bildet er, f.v. Jannecke Weeden (utt: wi:den), ellers kjent fra bl.a. Fagerstrand, Carsten Skjelbreid, kjent fra TV2-sporten, og Lise Marie Mørkved. De to jentene var reportere for hvert sitt lag, mens Carsten var hovedprogramleder. Alle tre er flotte personer, og jeg ble godt kjent med de alle.

Jannecke er forøvrig gift med sønnen til Paul Weeden, vistnok legendarisk amerikansk musikker, som heter Lasse og er fra Mosjøen (adoptert). Sammen har de sønnen Elias (2) som er en liten solstråle. Jannecke hadde med seg SingStar, noe som ble en slager kveldene før fridagene våre. Og ho har nok spilt det endel, for ho kunne de fleste sangene utenatt.
Lise Marie er fra Høylandet, og niesa til Tor Arne Mørkved, a.k.a. TAM-TAM, en fryktet og elsket lærer på Kvitsund. Dermed er hun også datter til legendariske Lornts Mørkved, formann i Tollingforbundet på Høylandet. Lise Marie er dessverre sammen med en danske, og flyttet til Køben i løpet av produksjonen. Ei arti lita pi, som har en bedre sangstemme enn ho sjøl vil innrømme.
Carsten er fra urbande strøk på østlandet, og heier dessverre på Vål'enga. Men han heier også på Liverpool, noe som likevel borger for kvalitet. Carsten er også gift, noe som ikke spiller så stor rolle for min del, men som sikkert andre syns er greit å vite. Carsten synger villig iveg på SingStar etter et par glass vin, og laget, sammen med Lise Marie, noen uforglemmelige versjoner av Sony&Cher's "I got U babe".

Grunnet taushetsplikt kan jeg ikke si så mye om hva som skjedde ellers på settet, men det var gøy. Jeg drev hovedsakelig og rigget ting og tang (mye bøyer) og dykket litt.