søndag, januar 06, 2008

Starten på 2008

Først av alt er det jo greit å ønske alle lesere GODT NYTTÅR!!

Så til hva som er skjedd den siste tida. Sist jeg ga lyd fra meg her på siden ønsket jeg God Jul. Og det ble det. Selve julaften ble feiret i barndomshjemmet med hele familien. Mamma, pappa, søstersen, store-søs og hennes sønn Youness. I 3 hele dager var vi samlet til en god julefeiring med mye god mat, god prat og trivelig lag. Det er igrunn lenge siden jula har vært så god som den var iår. Det kan være fordi pappa har vært noe dårlig det siste året, med 2 drypp-tilfeller (heldigvis uten varige mén), og fordi det er lenge siden vi har hatt så mye tid sammen hele gjengen. Det var gode dager.

Etter julefeiring i heimen bar det til fjells. Iår som ifjor var det duket for vakt med Røde Kors på Hovden. Vi var 17-18stk store deler av tida, og passet på alle de andre som var der oppe og feiret julehøytiden. Det var endel mer snø iår, så det var endel som fikk gått seg noen turer på ski, i tillegg til endel som fikk kjørt nedoverski en siste gang i 2007. Selv fikk jeg ikke prøvd bortoverskia noe (har ikke staver heller så det var igrunn like greit), men fikk én eneste tur på slalomskia. Det var godt å kjenne de på igjen. Lover godt for Østerrike-turen senere i vinter. Men jeg kjente ganske tydelig at det må trenes endel mer.
Mens vi var der oppe tok gjorde vi endel forefallende, blant annet telte vi utstyr og kjøretøy. Antall kjøretøy er for tiden 5, som dere kan se, og 4 av de vil aktivt tjenestegjøre på Hovden. Det 5. er scooteren i midten, populært kalt Gamla, skal brukes i Kr.sand. Noe som har vist seg å kunne være nyttig med tanke på snøfallet de siste døgnene. I tillegg ble det merket opp ryggelinjer i garasjen så folk skal slippe å sette bilene helt på tverke inni der. Ellers ble det jo laget marsipankake iår også. Innholdet iår var vaniljekrem, jordbærsyltetøy (First Price) og banan. En særdeles god kombinasjon, om jeg må si det selv.

Nyttår ble feiret på jobb. Fikk ei lukrativ ekstravakt, og gikk dermed glipp av den store kombifesten på Boen - Nyttårskalas/kalkunfest. Det var dumt, for jeg kunne godt tenkt meg å være der, men jeg trenger pengene også...
Etter som jeg var på Hovden i romjula dro jeg hjem en tur nå i helga for å få litt mer tid med opphavet. Denne gangen var jeg alene, og det ble gjort langt mye mer enn i jula. I alle fall av fysisk arbeid. Pappa hadde kappa opp en god del ved bak garasjen, og jeg gøyv løs med øksa og stort pågangsmot. Etter et par timer var det en stor haug kløvd ved rundt hoggstabben, og jeg hadde vondt i rygg og armer. Deilig å gjøre noe hardt fysisk igjen.
Egentlig hadde jeg planer om å være hjemme helt til søndag, men etter som det falt så store mengder snø her på Sørlandet fant jeg ut at jeg måtte dra allerede igår lørdag. Måking lå i lufta, samtidig som det er litt gøy å kjøre i snø og slaps. Får testa litt reflekser og bilkjøring på den måten. Og det kan jeg med hånden på hjertet si at jeg gjorde. Hele dagen idag har gått med til måking. Dessuten må jo innrømme å si at det er gøy å måke snø. Spesielt når huseier Mr Christensen-san har utstyrt oss med en flott snøfreser. Det tok tid, men med FK Fotball på ørene og en maskin som gjør mesteparten av jobben går det som en lek. Bokstavelig talt.

Ingen kommentarer: