onsdag, oktober 08, 2008

Rapport fra årets hummerfiske

Til alles store glede ble det iår også tid til å fiske etter de svarte kjemperekene, også benevnt som hummer. Det ble ikke så mange trekkene, men de fire det ble var bedre enn ingen ting. Og det gjorde godt i alle fall å forsøke å få denne delikatessen fra dypet.

De 10 teinene ble kastet ut tidlig på morran 1.oktober, og jeg kom hjem så jeg fikk med meg det spennende 1.trekket dagen etter. Jeg, mamma og pappa dro ut rett etter at sola hadde stått opp torsdag morgen. Havet var blikkstille, temperaturen behagelig og været helt topp for å trekke teiner. Men resultatet ble ikke så oppløftende som vi hadde håpet på. Totalt fikk vi 1 hummer i første trekket. Den var stor og fin, men hadde rogn, så til stor fortvilelse måtte den slippes fri igjen. De nye reglene for året tilsier nemlig at hummer under 25cm og/eller med rogn (uansett størrelse) må slippes ut i havet igjen. Mamma og pappa hadde et trekk alene på lørdag, men da var det ingenting annet enn krabber i teinene.

På mandag, derimot, hadde vi i tillegg fått forstrekninger. Søstersen har høstferie og kom derfor hjem for å trekke teiner hun og. Jeg hoppet over kino og alt denne uka for å få være med så hele gjengen kunne få seg en tur på sjøen. Og når søstersen er med er bildene vel så viktige som det å trekke og sette teinene. Noe du ser resultatet av her.

Fangsten mandag var 2 hummer, hvorav 1 kunne beholdes. Den hadde ikke rogn og passet akkurat i målet. Tirsdag var noe mer trasig, for da var det bare 1 hummer, med rogn og gode greier. Skjebnen dens kan du se i filmen på slutten her.

Hummerfisket iår ble dog avsluttet på en noe spesiell måte. For det var passe høyt vann da de siste teinene var lempet på land, så dermed var det like greit å ta koggen på land. Pappa, som dessverre har blitt beraktelig mindre mobil på sine eldre dager, ble hensatt til veileder og tilskuer. Dvs han gjorde endel viktige ting, som å kjøre solar (diesel) i kjøleanlegget på motoren, samt forklare hvordan vi skulle fikse endel ting. For ellers var det jeg og søstersen som sto for showet. Og etter et par timer var koggen på land og godt pakket inn i presenninger og sånn. Bardunert og festet etter alle kunstens regler. Og dermed behøver ikke noen av oss, spesielt mor, være bekymret for at pappa skal forsøke å få den på land på egen hånd. Det hadde nemlig ikke gått.

Hummerfisket ble avsluttet med et herremåltid bestående av i hovedsak krabber, noe vi har fått riktig så mye av iår, og den ene hummeren vi hadde lov til å beholde. Og det smaket fortreffelig.

1 kommentar:

Kamaget sa...

hvor ligg filmen???

du behøver ikke legge den ut vet du :-D