søndag, mars 29, 2009

En Oslotur og noen nye erfaringer

Denne helgen var jeg en tur i Oslo i embeds medfør. Det vil si, jeg er blitt med i en Landsrådutnevnt ressursgruppe, Ressursgruppe Info, for Hjelpekorpset, og vi hadde møte inne på Røde Kors sitt hovedkvarter i Hausmannsgate i Tigerstaden igår lørdag. Uten at jeg orker å ramse opp alt vi gikk gjennom og gjorde, eller ikke gikk gjennom eller gjorde, kan jeg si at vi fikk gjort endel, og har fått lagt endel konkrete planer for videre arbeid i tiden framover. Og det er bra. Samtidig fikk vi tatt noen beslutninger som vil gjøre arbeidet bedre og mer oversiktelig for den enkelte. Så møtet var fruktbart i så måte.
Ellers ga denne turen meg noen nye erfaringer, og de tenkte jeg å si litt mer om. Aller først vil jeg si at det er veldig gunstig å dra på tjenestereiser som dette da firmaet betaler for turen og overnatting. Jeg bodde på et av Thon-hotellene i umiddelbar nærhet til Hovedkontoret, og må jo innrømme at det ikke er all verdens å finne på på et hotellrom når du bor alene. Noe du forsåvidt kan se på bildet... Men senga var god den. Selv om rommet ikke var all verdens. Det var mindre en leiligheten hjemme, bare så det er sagt ;-) I tillegg var jeg innom store-søsters en tur på fredagen så det var ikke bare jobb hele tida.

Men det som var den største opplevelsen for min del på turen var igrunn de store forandringene som er skjedd innen flytrafikken siden sist jeg dro. Greit nok er det kommet sånne fancy automater som gjør at du slipper å stå i griselang kø og kan fikse det meste ved hjelp av en enkelt innloggings-ID. Men det jeg ikke visste var at du nå kan reise UTEN boardingpass. Ved å plassere en finger på en liten brikke når du leverer bagasjen, og gjenta sukessen når du går gjennom gate'n og skal inn på flyet, bruker du nemlig ditt eget fingeravtrykk som boardinpass. Utrolig high teck! Var rett og slett litt Star Trek-opplegg for en uerfaren reisende som det jeg er. Og det gjør effektiviteten på flyreiser mye høyere. Og selve reisen mer fancy og faktisk gøyere. Til slutt et lite bilde av utsikten fra flyvinduet på vei inn til Oslo på fredag. For det var faktisk en meget flott aftensol over skydekket :D

1 kommentar:

Torjus sa...

Konge bildet, selv om deg selv i forkant er litt govt klippet, men de to i bakkant klarer å lure meg :P!