torsdag, oktober 29, 2009

En høsttur

For et par uker siden fant jeg og naboen min, Anna, ut at tiden var moden for en tur i skogen for å se de flotte høstfargene bre sitt lappeteppe over den ellers så grønne naturen. Med sekk på ryggen og kamera i lomma la vi ivei med Den Omvendte Båt som mål for dagen. Etter å ha gått en stund fant vi ut at ettersom Anna skulle rekke en buss måtte vi utsette turen til selve Båten, og siktet isteden på Redalsheia som ligger litt før. Høstfargene var dessverre ikke så framtredende som vi hadde håpet på, men det ble noen fine bilder likevel, igrunn. Som du jo kan se nedover på siden her.

Turen gikk som sagt opp til Redalsheia, hvor vi hadde en aldri så liten rast med sjokolade og te. Ja, det høres britisk ut å drikke te sånn ute i skogen (eller hvorsomhelst, egentlig) men hva er galt med det? Ingen verdens ting. Te er godt og sundt, og britene har jo tross alt eid nesten hele verden så noe godt må det jo komme godt ut av te. Etter en liten hvil der gikk vi nedover igjen rundt andre veien for å slippe å gå tilbake samme vei som vi gikk opp, og endte etter hvert ved Kyrtjønn som ligger langs veien over mot Gill. Etter som det var en varm dag, og herlig vær, fant vi tiden moden for en dukkert. Vi hoppet uti og spratt raskt opp igjen da det viste seg at vannet var langt ifra varmt. Da vi badet for et par uker siden var det betraktelig bedre temperatur. I alle fall 2 grader mer enn det var i Kyrtjønn. Men det var forfriskende, og de som sier ting sier jo at det er sundt for blodsirkulasjonen og sånn, og det er i alle fall godt når det er unnagjort og varmeklær er tatt på. Og det var jo gøy i tillegg. Ikke så ofte jeg bader 10.oktober, liksom ;-) Etter maten var det tid for litt mat, og jeg disket opp med herlig varm Dry-Teck, eller Real Turmat om du vil. Utrolig hvor godt det smaker med litt Chili Con Carne eller Pasta Provence når du har gått noen timer i skogen! Så bar det tilbake til situasjonen og resten av dagens heller vanlige gjøremål.

Noen av dere lurer sikkert på hvorfor denne saken først kommer ut nå, og det er igrunn en ganske god forklaring på det. For det er jo ingen vits i å legge ut en sak om en fin tur i skogen uten å ha bilder fra den. Jeg trodde nemlig jeg hadde mistet kameraet mitt på turen. Noen dager senere, da jeg hadde tenkt meg ut på en ny sådann høstfargefototur fant jeg nemlig ikke kamera. Jeg leita og leita, men intet kamera var å finne noe sted. Og backtracking førte bare til den samme konklusjonen - jeg måtte ha lagt det igjen ved raste-/badeplassen oppe ved Kyrtjønn. En tur dit noen dager senere viste at det i alle fall ikke lå der lenger. Ei heller var det noen ærlige sjeler (som vi automatisk går ut ifra at er det eneste som bevegers eg så langt opp i Jegers) som hadde levert det til Politiet. Så jeg innså etter hvert at kameraet nok var tapt for alltid. Helt til Martin ringte meg forrige onsdag og lurte på om jeg ville være med å kjøre bilen hans tilbake fra Skottevik mens han kjørte RIB'en til Auglandsbukta i forbindelse med laglederkurset som var nå i helga. I en bisetning legger han til at de hadde funnet et kamera med bilder av meg på i døra på mannskapsbilen. Og plutselig kom jeg på noe jeg hadde glemt helt og fullstendig. Etter turen til Redalsheia hadde jeg nemlig vært med Mortuss og tatt opp RK-båten i Hånesbukta. Og for at kamera ikke skulle komme i veien, bli vått, eller skadet på annet vis hadde jeg lagt det i døra på bilen. Så nå er kameraet endelig tilbake der det hører hjemme - hos meg. Og bildene fra turen altså klare for å bli publisert her :D

Ingen kommentarer: