mandag, juli 24, 2006

Radio-sport på sitt aller aller beste

Sport er noe alle har et forhold til. Enten liker de det, eller så liker de det ikke. Altså et forhold. Det er selvfølgelig mange grader av hvor mye man liker sport. Noen elsker det over alt på jord og er villige til å kaste kone og barn på båten for å få med seg mest mulig om sin sport. For mange er dette fotball, men langt ifra for alle. Under Vinter OL, for eksempel, er det mange som gjør alt for å få med seg curling. Men nok om det. Andre har et helt avmålt forhold til sport, og ser på når de får anledning. Uten å planlegge noe særlig mer enn det. Jeg ligger en plass midt på treet.

Saken er den, at det er langt flere sporter der ute enn det mange av oss er klar over. 40 dager i vinter fikk vi vite endel om dette, men langt ifra alt. De ellers så fotballinteresserte gutta i det vidunderlige programmet FK Fotball (søndager 12-14 på Petre) dedikerte sin tid av ukedagene til å opplyse oss lyttere om ulike sporter og personligheter innenfor disse i det eminente programmet FK Sport. Her tok de for seg alt fra hopp, via golf til for eksempel sprangriding og skyting på løpende villsvin etc etc. Alt mulig trivia om sport, rett og slett. Men så var det over, og Klaus Sonstad-show tok over sendetiden. Noe som viste seg å være en litt dårlig deal.

I sommer har mange av programmene i Petre tatt ferie, og andre har kommet inn og dekket opp sendetiden. Klaus Sonstad-show er erstattet med det eminente programmet O-fag, fremført av brødrene Ylvisaker. Et program som absolutt er verd å låne øret til. Og som strengt tatt gjerne kunne fortsatt videre ut over høsten og bare tatt over for Klaus Sonstad-show.
Qualitetsprogrammet Radioresepsjonen har lenge vært erstattet med det platte og kjedelige Vikarkammeratene. Et program som i grunn bare har vært noe ræl.

Likevel lar jeg ofte radioen bare gå videre etter nyhetene kl 13. Og idag fikk jeg en heidundrende overaskelse: FK SPORT ER TILBAKE!! I to - 2 - samfulle uker skal herrene Aleksander Schau og Thomas Aune forlyste lytterne med herlig trivia og unyttig informasjon om ulike sportsgrener og idretter. To uker med nydelig radiosport. Disse gutta levner ingen tvil om at sport er best på radio. I hevertfall i dette programmet. Nesten en hel time hver dag. Herlig.

En gulrot de har lovet lytterne disse to ukene, er musikk fra travmiljøet. Et musikkmiljø som, etter deres mening, har fått alt for lite oppmerksomhet. Jeg undres om jeg vil være enig...

4 kommentarer:

Ole Bjarne sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Ole Bjarne sa...

Fant adressen din på reierreier...

Ellers ønskes alle program som handler om annen sport en fotball velkommen!

Ellers Gleder jeg med også til Pirates 3. Elsker sjangern!!!

tiina sa...

Årh, hørte på O-fag her en dag, og det var konge! måtte holde meg i skinnet for å ikke le høyt på bussen...

agk sa...

Du må aldri være flau for å le høyt av gode radioprogrammer på bussen, Tina ;)