onsdag, februar 21, 2007

Moderat til liten skredfare i Jørgen Løvlands Vei 1

I forbindelse med snøfallet siste døgn ble jeg idag nødt til å brøyte innkjørselen her hjemme. Det hadde begynt å fokke seg litt igår kveld da jeg kom hjem fra Kjetil og Kristin's, men jeg hadde jo ingen som helst anelse om at det skulle bli sånn som det ble. Da jeg gikk på kino idag var det snø til knea enkelte steder i innkjørselen, og da jeg kom hjem var det ikke bedre. Så det var bare å ta på seg varmedressen og ta Sørlandsskuffa fatt.

Det så greit ut i starten, og jeg gøyv på med friskt mot. Sist gang jeg gjorde dette var snøen våt og tung, og jeg fikk tatt hele innkjørselen ganske så godt. Men sånn var det ikke idag. Snøen var lett den, men det var jo så sinnsykt mye av den! I tillegg føyka det til ny snø hele tida. Noe som ikke akkurat gjør det lettere. Selv med Kompani Knudsen på ørene. For å gi meg selv inspirasjon tok jeg like gjerne en snøprofil i innkjørselen. Se profilen på bildet. Skredfaren ble bedømt til "moderat til liten", og jeg behøver ikke frykte for å bli begravd i snøskred her hjemme med det første.
Etter ca 1 times måking hadde jeg fortsatt ikke kommet opp til inngangsdøra til Elin, og jeg fant ut at jeg måtte forsøke noe annet for å få fart på tingene. Resolutt tok jeg skuffa på skuldrene og gikk opp til veien for å begynne der og jobbe meg nedover. Problemet var jo bare at her var det like mye snø! Jeg skuffa og skuffa og skuffa, og kom etter hvert forbi postkassa. Fordi det ligger så mye, og lett snø, fyller skuffa seg fort, og du må tømme hele tida. I tillegg til at det raser ut snø der du har tatt, og de fine blokkene blir en utopi.
Etter som jeg allerede hadde endel ting på plakaten idag, som ikke kunne utsettes noe sånn voldsomt, fant jeg ut at det viktigste var å lage en god plass å ha bilen. Så jeg skuffet nok av parkeringsplassen ute ved veien til at jeg fikk god plass der. Parkvesenet skal ikke ha skryt for å ha brøytet veien, så jeg måtte ta endel her og for i det hele tatt å ha sjangs for å få bilen inn. Den har jo vært på overnatting på verksted for å skifte bremser og bli EU-godkjent, så den måtte jo ha en god plass å stå. I tillegg skal jeg på jobb imårra tidlig, og gidder nok ikke grave i timesvis for å få den ut.

Til slutt ga jeg opp hele Prosjekt Brøyt Innkjørsla, og nøyde meg med å lage en gangsti isteden. Elin er jo i Lofoten, og jeg skal bort i 2 uker, så det er jo ikke prekært å få brøyta innkjørsla enda. Får heller ta det når jeg kommer hjem igjen. Da har kanskje snøen tint opp og er borte også, og jeg slipper å tenke mer på det.

Ut over det er jeg fortsatt glad i snø ;-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men er det fare for takras? ;)

Kamaget sa...

snøen går helt opp til vinduskaremen i 2etg i Marviksveien 9.... greit det er ett tak litt over 1 meter under vinduet men alikevel.... Kan umulig være bra for det taket!!!!

Dette er det sjugaste alså!!!

Silje sa...

Om du tror det var mye snø der den dagen kan jeg informere om at det i dag ble frest vei ned til inngangen din... litt som inngangen til en snøhule... Lykke til med måking ;)