lørdag, oktober 27, 2007

Trist...

Det har gått noen dager nå, men etter som jeg har vært på kurs denne uka har jeg ikke fått tid til å si så mye om det. Knut Tørum har ledet Rosenborg i litt over ett år nå, men måtte ta sin hatt og forlate Lerkendal denne uken. Han har gjort sitt beste, og fått utrettet masse, men prestasjonen sto ikke til forventningene til ledelsen i RBK. Av en eller annen merkelig grunn forventer de visst at alle som tar over klubben vil gjøre en like god jobb som gamlefar gjorde på 90-tallet. Nils Arne Eggen var, og er, en legende som gjorde Rosenborg kjent og fryktet både hjemme i Norge og i utlandet. Men det var ikke gjort over 1 sesong. Han fikk bruke tid og bygde opp stammen i laget så den satt perfekt. Dog er det en stamme som var avhengig av at Nils Arne var der. Den kan ikke automatisk videreføres til neste trener. Filosofien kan videreføres som tanke, men ikke som det filosofien er. Den hadde nærmest et liv i seg selv, og gjorde laget til det det var. Nå som Nils Arne er borte må filosofien få nytt liv fra den nye treneren og ikke bli fødd på gjenferdet av Nils Arne. Da vil den dø uansett. Noen trenere passer ikke inn i systemet, og blir avvist som et transplantert organ kroppen ikke vil ha der. Andre blir akseptert og gjør hele systemet bedre. Og for at det skal bli optimalt må kroppen få tid til å bli vant til det nye organet. Og treneren må få tid til å etablere seg i klubben. Ikke sånn som nå hva en hver mistanke om at noe er galt resulterer i et trenerbytte. Og det kan kanskje være en grunn til at det ikke fungerer når spillerne vet at klubbledelsen kommer til å sparke treneren snart uansett. De får jo også med seg snakket i gangene på Lerkendal. Selvfølgelig skulle alle ønske at Nils Arne kunne drevet klubben til suksess år etter år etter år videre fram og ut i evigheten, men sånn fungerer ikke verden. Det er en tid for alt. Men filosofien om Go'foten lever videre, og det må den.

Jeg vil bare si meg enig med alle de som har uttrykt sin støtte og sympati med Knut Tørum. For jeg syns han har gjort en god jobb for laget den tiden han har fått der. Og jeg tror han kunne vært den som, hvis han hadde fått tilliten, kunne fått Rosenborg opp på det nivået der vi kjenner de. Nemlig på topp. Og en av gamlegutta i klubben, selveste Bjørn "Det Lukte Pøls Tå Fengran Din" Hansen, sier i Dagbladet at det er for lett å skylde på treneren alltid. I alle fall når du ser hvor gode Rosenborg-spillerne egentlig er når de gruser Valencia så grundig som de gjorde på onsdag. Så det tyder jo på at det ikke er hele klubben som heiv Tørum'en på dør, men heller bare klubbledelsen. For ut ifra det jeg har sett litt rundt omkring på nettet får han en ganske massiv støtte fra blant annet Kjernen (supporterklubben) som etter sigende skal gå med sørgebånd på neste kamp.

Det var sterkt å se Knut Tørum fortelle deler av sin historie i Grosvold på NRK1 igår kveld. At han har framprovosert sin egen avgang tror jeg ikke så mye på, for det må ha vært ting som har gjort at han har følt seg uttrygg i førersetet til klubben. Og jeg tror han ville fortsette. Men så er det ledelsen, da, som har siste ordet. Denne gangen ble det "A'jøss". Hadde de hatt baller hadde de gitt han tillit litt lenger. Bastards...

2 kommentarer:

Kamaget sa...

Takk for alt tørum! gråt en skvett selv jeg alså...

Torgeir Hauge sa...

Hei AG. Jo takk, går bra med meg. Er jo så alt for lenge siden vi har drøst. Du kommer ikke vestover en tur da? Nå når du har fagbrev kan du jo bare ta en ambulanse og kjøre deg en tur! ;) hehehe.