onsdag, september 16, 2009

Endelig ferdig

Eller i alle fall hadde jeg håpet det. At valget og alt pratet og maset og dillet rundt det skulle forsvinne ut av nyhetsbildet så vi slapp en sutrete Kristin Halvorsen stå og pipe og kvine om hvor viktig det er med miljøsaker og at de i SV fortsatt skal bestemme mest i regjeringen, og alle de utrolig dumme spørsmålene de såkalte politiske journalistene klarer å lire av seg for å få et eller annet kult statement fra politikerne. Det mest stilte spørsmålet etter mandagens valgthriller, for det var jo faktisk det, var vel: "Hva syns du om at Lars Sponheim går av?". Og hva skal man svare til sånt? Selvfølgelig er det trist at en politiker tar sin hatt og går, men samtidig står det respekt av at han tar ansvaret for den gedigne smellen Venstre gikk på i årets Stortingsvalg. Den eneste som vel har sagt noe annet er gode gamle Carl-Ivar som godter seg over at Venstre tapte. Alt bare fordi hans partidronning Siv gjorde det som kan kalles et helt greit valg. For uansett hvordan du vrir og vender på det var det Jerna i Høyre som gjorde det beste valget. 7 nye mandater på tinget sier jo sitt, og bergensdamen har god grunn til å smile der hun traver rundt fra møte til møte og avtale til avtale for å komme igang med oposisjonspolitikken sin for de neste 4 årene. Faktisk har jeg fått litt mer respekt for Jerna etter mandagens valg. Men nå syns jeg alle sammen, inkludert Jens, bør ta av seg dressjakkene, brette opp armene og sette igang med arbeidet. De er tross alt valgt inn på Tinget for å gjøre en jobb. Og slutt å gi journalistene små stikk og statements som kommer til å gå på nyhetene i eninga. Valget er over. Gå på jobb.


Ellers må jeg si at valgvaken var en suksess. Jeg var invitert opp til Martin på valgvake med RadioResepsjonen, og ble servert valgvake-kake og utsøkt kaffe, og hadde en riktig så underholdende valgnatt. De tre dresskledde herremennene RadioResepsjonen serverte en god valgsending i 3 samfulle timer, og Geir Helljesen danset og hoppet på skjermen som aldri før. Og siden. For det var siste gang, i alle fall i følge ryktene, mr Geir skulle få bade i superproff datagrafikk og stolper og diagrammer i øst og vest. Etter 41 år i Kringkastingens tjeneste takker han nå for seg, og overlater stafettpinnen til noen yngre. Men ingen vil få statistikk og kommunetall til å bli så god underholdning som det mr Helljesen fikk til. Alt annet vil bli kopier.
Og så må jeg bare berømme mr Geir for sin ulastelige smak i klær. Gusjerosa dressjakke med lilla og hvitprikkede slips er så partinøytralt som du kan få det på en valgnatt som det var på mandag.

Resultatet av valget skal jeg la ligge, men jeg må innrømme å si at jeg syns det er trist at Lars Sponheim pakker snippsekken og trekker over fjellet igjen. Han var en real fargeklatt på Tinget, og hadde fortjent å være der lenger. Men han har nok redd i at Venstre-velgerne var redd for at en stemme til Venstre ville kunne resultere i at Siv Jensen kom til makta, og så rømte de til trygge Jens sin lune favn isteden. Om det var smart eller ikke vil de neste 4 årene vise.

Ingen kommentarer: