lørdag, april 23, 2005

Sit.rap

Nok en lite begivenhetsrik uke er snart unnagjort. To dager på jobb, halvannen time overtid og en fotballøkt er det som er blitt gjort av fornuftige ting denne uken. Og så har jeg bestilt kjøretime på lett lastebil. Ivrige lesere vet jo at jeg endelig sto på teoriprøven i forrige uke.

Ellers blir helgen tilbragt med nesen i et sjøkart. Grunnen er ganske enkelt at jeg er på kurs i Båtførerprøven. Mye av kurset er ufattelig tørt og kjedelig, sjøl om det handler om hav, men jeg har faktisk lært noe også. For eksempel har jeg endelig skjønt hva pappa har snakket om når han sier "Følg med mot lovart!". Det betyr altså opp mot vinden. I tillegg betyr "å gå for babords halser" at du har vinden inn fra babord. Dette gjelder primært for seilbåter.
Imorgen er det eksamen. Resultatet finner du her når sensur er falt.

5 kommentarer:

Torgeir Hauge sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Torgeir Hauge sa...

La du merke til at du allerede er linket opp fra min side? (dvs. http://torgeirslit.blogspot.com) :P Kult at du linker meg og, men har bare lyst å bemerke at siden heter "Torgeirs Liv og Levnet"... ikke bare liv. hehe... :) Ha en fortreffelig dag!

Anonym sa...

Jaja, Knallskred. Ser frem til å kunne hyre deg inn som skipper hvis det skulle trenges.

Mvh

T.N
Landkrabbe

Anonym sa...

Splitte mine bramseil!
Tar du båtfører'n? Ja, så lenge som du har vært på Sørlandet så var det vel kanskje på tide... Selv tok jeg båtførerbevis på ungdomsskolen og alt er gått i glemmeboken. Nåja, jeg får sette sjøbein og komme i gang med det jeg egentlig skal gjøre!
Med ønske om hell og lykke på alle hav fra Sjøulken og eks-"fregattkaptein" Hansen

agk sa...

Etter min tid som styrmann ombord på KNM Skjellenborg var det vel igrunn på høy tid at jeg fikk tatt den prøven. Kjørte jo på lisens på den tiden, men den hadde gått ut. Nå er imidlertid papirene iorden, sannsynligvis, og jeg er snart klar for nye oppdrag til sjøs.
KAST LOSS!