fredag, april 07, 2006

Siste vers...?

De siste dagene, spesielt igår, har min kjære Compac vist tegn på at den snart ikke orker mer. Den har fulgt meg trofast de siste 4 årene, og gjort jobben tilfredsstillende. Men begynner å skrante.

Ifjor en gang begynte jeg med å redigere filmanmeldelsene mine hjemme. Dermed fikk maskina endel mer å gjøre. Lyd tar tid å redigere, og programvaren er ganske tung. Og maskina er ikke av de raskeste. Derfor har det alltid vært litt tidkrevende å redigere hjemme. Men det sparer likevel mye tid i forhold til å måtte vente på redigeringstid hos Radio Ung.
Dette har tatt på, og maskina har blitt kjørt ganske hardt på grunn av dette. Blir fort sånn når jeg redigerer to anmeldelser i uka, og gjerne samme dag.
I februar røyk skjermopphenget, sånn at jeg må bruke en zebra-inspirert spisepinne for å få den til å stå. Ellers ligger den kun i fremre eller bakre stilling.

Det som skjedde igår var at etter å ha spilt inn endel musikk og lyd fra nettet klarte ikke maskina mer, og slo seg av. Jeg lot den stå litt, og startet opp igjen. Denne gangen tok jeg en ting av gangen, og åpnet bare Word og lydredigeringen, uten å gjøre noe mer. Dette viste seg også å bli for mye, og maskina slo seg av igjen. Neste forsøk inneholdt kun Word, men maskina taklet ikke det heller, og skrudde seg av etter et par setninger. Da var jeg allerde godt på overtid, og måtte la maskina stå i avslått tilstand til idag (torsdag) fordi jeg skulle på nattevakt.

Ettet nesten ett døgn i hvile prøvde jeg igjen ikveld. Første forsøk resulterte i at den skrudde seg av igjen, men etter noen velvalgte ord og varsom behandling klarte den til slutt å gjennomføre den jobben jeg satt den til. Og jeg fikk redigert den siste anmeldelsen før jeg dro på ny nattevakt inatt. Der jeg sitter nå og nyter stillheten...

1 kommentar:

Kamaget sa...

je je, du må nok kjøpe deg en ny en du også;-) og du som fikk så fin sum igjen på skatten vil nå ikke det bli så stort problem;-p