lørdag, juni 03, 2006

Streik er ikke så galt likevel

Til å begynne med syntes jeg ikke noe særlig om streiken i NRK. Den ødela mye for min daglige rutine, trofast P3-lytter som jeg er. Men idag forandret alt seg ganske radikalt.
Av gammel vane tok jeg på meg handsfree'en og satt på radioen. Og hva hører jeg? Et av mine gamle favorittprogrammer XL! Med Espen Thoresen (ja, han het bare det på den tiden) i spissen. Akkompagnert av blant annet Gunnhild Dahlberg (nå i Petremorgen), Øystein Karlsen, Kristoffer Schau. Et herlig gjennhør i en ellers traurig radiohverdag.
Etter XL kom en ny höydare, dog av en noe nyere dato. Da kom nemlig highlightssendingen til Radioresepsjonen. Et program som absolutt er verd å låne øret sitt til. Men dette var ikke alt. Langt der ifra! Etter det briljante trekløveret i Radioresepsjonen kom et gjenhør med et av de eldste programmen i Petre. Da var det nemlig tid for Kari Slaatsveen og Barbara Jahns gamle program Irma 1000. Her kom historiene og alt på rad og rekke. Til og med en episode av den gamle sykehusserien "Aorta" var det blitt plass til. Purt gull.
Da quinderne i Irma 1000 gikk av lufta, var det et program som fikk så alt for kort levetid på Petre som kom. Tazte Priv med Bård og Harald gikk vel ca. 1 sesong på radio, på et helt håpløst tidspunkt - lørdag kveld. Tazte priv var overgangen mellom Ut i Vår Hage og Team Antonsen. En god del av karakterene fra UiVH levde videre her i radio, og kom tilbake på TV etter å ha utviklet seg en god del. Og det skal være sagt: Bård og Harald er minst like gode på radio som på TV. Om ikke bedre.

Bunnlinjen, eller the bottom line om du vil, er at streiken har gitt meg en god radiodag. Rett og slett fordi NRK har gravd opp alt gullet fra kirkegården og sendt det ut for å beholde lytterne sine. Trikset de kjørte med å sende mP3 istedn var så dårlig at de sluttet ganske kjapt med det. Heldigvis.

1 kommentar:

tiina sa...

Egentlig tor jeg alle tjener på denne streiken. NRK tjener mange millioner hver dag de ikke har sendinger på tv. De sender filmer i steden. Svisj går hele døgnet på NRK2, noe som heller ikke er så altfor ille. De streikende får mer penger når de streiker enn når de er i jobb. Og alle reprisene er ikke så ille å høre på heller.