onsdag, november 29, 2006

A long expected reply

Etter den kraftige responsen jeg fikk på den ene plateanmeldelsen min, har jeg fått mange forespørsler om hva jeg SVARTE de ulike reaktørene. (Hvis de kan kalles det. Og det har jeg jo allerede gjort, så da går nok det.) Derfor har jeg nå bestemt meg for å fortelle dere ivrige lesere der ute hva jeg responderte den ulike fan-mailen med. Så her følger de i tur og orden:

Berit Govertsen

Hei

Takk for tilbakemeldingen. Godt du setter pris på språket mitt. Jeg prøver som regel å gjøre det såfargerikt som mulig, slik at det vil gjøre ting bedre å lese. Dette er noe jeg lærte da jeg studerte journalistikk, og som jeg har forsøkt å holde i hevd siden. Jeg skriver det jeg selv ville likt å lese, for å si det sånn.

Du kom med noen påstander som jeg ser meg nødt til å svare på. Så her følger svarene.

Jeg er ikke 17 år +/-. Derimot er jeg 28. Og jeg anser meg selv for å ha en allsidig musikksmak. Når det derfor gjelder dette med å "forstå" hvilket publikum artisten vender seg til, vil jeg absolutt si at jeg harfortått dette. Faktisk liker jeg godt singer/songwriter-sjangeren. Men likevel likte jeg altså ikke dette. En musikkanmeldelse er per definisjonsubjektiv. Altså sier jeg hva jeg mener om musikken. Noe jeg har gjort. Og at du da ikke er enig, synes jeg er helt greit. Vil dog gjøre oppmerksompå at det er ikke nødvenig å være nedlatende i tonen selv om du er uenig. Hadde jeg faktisk vært 17 år, kunne jeg blitt ganske såret av måten duskriver på.

Forøvrig er det vel igrunn ingen ting å TYDE når det gjelder musikken til Nina Eilertsen. Hun spiller med åpne kort, og gir ikke inntrykk av å være noe ungdommelig musikk. Det er ikke dermed sagt at musikken er bra. Jeghar hørt musikk som er myntet på folk i din generasjon (antar du er ca45+) som jeg syns er langt bedre enn dette. Både av internasjonale og nasjonale artister. Noen av dem med lang fartstid i musikken, og noen av ferskere dato. Johnny Cash er blant en av mine favoritter, bare for å si det.

Men som sagt, er musikksmak subjektiv. Derfor er det greit at vi har ulik musikksmak. Noe annet ville jo igrunn vært merkelig. Og jeg setter pris på tilbakemeldingen din. Hadde du tatt deg bryet med å lese noen av de andre musikkanmeldelsene mine, ville du nok sett at jeg har en ganske "normal"musikksmak. Og selv om du ikke er enig i min anmeldelse av Nina Eilertsen, betyr ikke det at jeg er en dårlig musikkanmelder.

Håper du fortsetter å lese Radio Ung's nettsider. Alltid trivelig å hørefra våre lesere og lyttere.

mvh
Alfred Georg Klausen
Musikkanmelder
Radio Ung


Gard Winnæss

Hei Gard

Beklager at du ikke likte anmeldelsen min. Men den er faktisk akkurat sånn jeg mener om albumet. Jeg har nemlig hørt på det. Hele albumet. Og for å si det sånn, så er de fleste albumene jeg anmelder hørt på i bilen på veg til eller fra jobb. Har 1 times kjøring hver vei, så jeg får hørt ganske godt. Og jeg likte dessverre ikke dette.

Som musikkanmelder skal jeg jo være ærlig, noe jeg også har vært. Jeg valgte ikke dette albumet selv, men fikk det tildelt. Derfor hadde jeg ikke så mye å være forutintatt om.

Når det gjelder bruken av ordet "pop" i anmeldelsen, og at jeg sier albumet ikke er det, går egentlig litt mer på at jeg synes pop-begrepet ofte blir dratt litt for langt. Og at jeg mener dette albumet ikke passer inn i det jeg vil kalle pop. Derfor sier jeg at det er mer inn motsinger/ songwriter. Dette er IKKE ment som noe negativt. Singer/songwriterer en god sjanger, som jeg hører endel på. Faktisk hører jeg på det meste av musikk, så sant den er god. Musikksmaken er derfor et godt stykke unna den standardiserte MTV-greia, selv om den også innebefatter noe av dette.

Med tanke på faktafeilen i starten av anmeldelsen beklager jeg det. Men jeg tar som regel utgangspunkt i musikken sånn den fremstår på albumet, og ikke så mye til det som står i coveret. Det jeg evt henter av info derfra er om produsenter og andre artister som bidrar. Derfor har jeg altså ikke fått med meg at det er den samme låta, bare på norsk. Dog lurer jeg på hvorfor den måtte lages i en norsk versjon, og ikke kunne gis ut på engelsk slik den lå på Sørlandslista?

Forstår jeg deg rett hvis du har linket artikkelen/anmeldelsen og hele nettsiden til andre musikere i Oslo for å få deres tilbakemelding og syn på det som står der? Hvis dette stemmer synes jeg faktisk dette er bra. Selv om du slakter min anmeldelse, setter jeg stor pris på tilbakemeldingen. Og at du gir flere andre muligheten til å gi tilbakemelding er en god ting. Selv om de ikke nødvendigvis er enige medmeg. Bra om du videresender evt tilbakemeldinger du får fra disse og.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke ser på meg selv som noen stor musikkjournalist. Jeg har en helt normal musikksmak, og skriver det jeg mener om albumene sånn jeg hører de. Det jeg liker liker jeg, noe kan jeg høre at jeg kan begynne å like etter hvert, og noe liker jeg bare ikke. Egentlig hadde det vært bra om du hadde tatt deg bry til å lese gjennom flere av anmeldelsene jeg har skrevet for Radio Ung, og evt kommet med tilbakemeldinger på dem også. Uansett, takk for tilbakemeldingen.

mvh
Alfred Georg Klausen


Nina Eilertsen

Hei!

Har fått et par sterke, og til dels krasse, tilbakemeldinger på anmeldelsen min, ja. Men det gjør ingen ting. Tok dem med et smil. Er ikke vant med tilbakemeldinger på det jeg skriver annet enn fra folk jeg kjenner, så jeg ble jo litt overrasket. Tok meg tid til å svare de jeg fikk, og besvarte de spørsmålene de evt hadde. Vet ikke hva trommeslageren din har sagt til deg om det?

Forstår at du syns det er litt flaut, men du skal ikke tenke for mye på det. Jeg syns igrunn det var gøy med tilbakemeldingene. Selv om de var langt fra enige i anmeldelsen min ;)

Hvis jeg fortsatt er i gamet er jeg klar til å anmelde ditt neste album. Hvem vet? Kanskje det vil falle bedre i smak? :-)

Lykke til videre med musikken.

mvh
Alfred Georg Klausen

1 kommentar:

tiina sa...

hehe, konge det:)
fått noen svar tilbake nå eller?