torsdag, januar 11, 2007

Ukens filmanmeldelser

Da var tiden nok en gang kommet for å annonsere hva jeg har sett på kino denne uken. Typ pressevisning. Denne uken har jeg nemlig vært å sett en ordinærvisning også. Mer om det om litt.

Først var det altså filmene som er anmeldt, og det er følgende. The Prestige er en spennende film om magiens verden. Nei, ikke Harry Potter eller LotR, men den verden de fleste forbinder med navn som David Copperfield, Houdini og Davido. Altså illusjonister. Hugh Jackman og Christian Bale battler (red.anm: konkurrerer) om hvem som er den beste illusjonisten i Viktoriatidens London. En ganske lekker sak.

Den andre filmen er animasjonsfilmen Barnyard, eller Den Store Låvefesten den teit nok heter på norsk. Denne lille godbiten tar for seg hva dyrene på gården driver med når vi, altså menneskene, ikke er i nærheten. Og det er ganske mye, faktisk. Kevin James fra Kongen av Queens er en av stemmegiverne, og han er jo morsom uansett. Men for all del, IKKE SE DEN PÅ NORSK.

Som tidligere nevnt har jeg sett en vanlig visning også denne uken. Nå ikveld, faktisk. Filmen var Clint Eastwoods siste storfilm Flags of Our Fathers. En heidundrende sterk film om slaget på Iwo Jima under WWII, og et realt spark i siden til amerikansk krigspropaganda. Dette er sannsynligvis en av de beste filmene fra ifjor. I alle fall av denne typen. Bare så synd jeg ikke fikk anmeldt den ordentlig. Får du sjangs, og liker krigsfilm: SE DEN!

Ingen kommentarer: