søndag, juni 29, 2008

The Hove aftermath

Joda. Det ble Hove på meg iår. Etter en liten vurdering av hva jeg hadde tid til og planer om endte jeg opp med å bli medic hele festivalen. Dette forhindret et stort pengeforbruk og gjorde at jeg fikk med meg konserter i bøtter og lass. Noen, natulig nok, bedre enn andre. Og jeg fikk trikset det til at sånn at jeg kunne gå på Radioresepsjonens live-sendinger fra festivalen nesten hver dag. Et absolutt høydepunkt. Dette er gullgod radio, og fantastisk morsomt å overvære live. Har sett de før, da de var på gamle ærverdige Quart for et par år siden, og de har bare blitt bedre siden da. De dagene jeg ikke fikk sett var mandag, fordi jeg var på veg bortover til Hove, og torsdag fordi jeg påtok meg et ærend inn til sentrum. Og selvfølgelig var det live pupp i tillegg på torsdag. Som jeg altså bare fikk med meg på radio. Ikke helt toppers prioritering der, altså. Men men, sånn går det iblant.


Resten av festivalen ble i stor grad tilbragt foran Hovescenen. Trodde lengde den hadde en 'd' involvert der, som i "hoveD", men de har tydeligvis laget et lite ordspill på det navnet. Uansett var jeg ansvarlig for førstehjelpsberedskapen på denne scenen hele dagen fra tirsdag t.o.m. fredag. En oppgave jeg nøt til det fulle fordi jeg fikk med meg alle konsertene der. Ikke alle var like gode, men det er av og til like gøy å stå og se på publikum ofte. For det var ikke sånn at folk rant inn i hopetall til førstehjelpsposten vår. Snarere tvert imot. Og det er sånn vi liker det, for det tyder på at folk koser seg og har det bra. Men noen skader var det jo, selv om de fleste bare var folk som hadde stått litt for trangt inne i pit'n og fått litt pusteproblemer, eller stått for nærme railen og blitt gnudd litt vel kraftig opp etter den. Når de så ble halt ut av ProSec, a.k.a. "ProPaq", og kom bort til oss og fikk slappet av litt gikk det som regel greit. De det ikke gitt så greit med fordi de hadde skadet en fot eller hånd eller noe sånn ble sendt opp til MediCamp'en for ytterligere undersøkelse og behandling hvis det var noe vi ikke bare kunne plastre hos oss. De konsertene jeg likte godt på Hovescenen var:
Jay-Z (absolutt best)
The Cool Kids
MGMT
The Kooks
Band of Horses
The Raconteurs
In Flames

Ut over det var det mange som ikke innfridde til forventningene, som Beck f.eks. Og så var det urovekkende mye bråk og søppel av typen nu-metal og/eller black/death metal. Dette er en musikkstil jeg godt kan høre en sang av og så skru av. Det er ikke så lett når alle har minimum 45min spilletid på konsertene. Av og til var det rett og slett en lidelse å stå vakt der nede. Men takket være gode kolleger med internsamband overlevde vi alt. Veldig greit å kunne stå og prate sjiit på samband for å få tida til å gå :D
Ellers var Flogging Molly en absolutt höydare hva konsert angår. Knall musikk, enorm steming i Amfiet, a.k.a. "Gryta", og en deilig kjemi mellom publikum. Irsk folkrock er konge på konsert! En ganske klar 6'er på terningen. Samme som Jay-Z halte iland. Den gutten infridde alle forventninger.

Totalt sett må jeg si det var en fornøyelig festival. Kanskje mest på grunn av den trivelige gjengen i MedicSør, med både frivillige og fast ansatte. Vi ble et slags eget lite samfunn midt i festivalen som koste oss i leiren vår og ruslet rundt og traff glade og ikke fullt så glade festivaldeltakere på området eller på Camp'en når vi ikke sto vakt ved scenene. Dette er noe jeg godt kan gjøre igjen. Og for dere som lurer sov jeg i seng i en buss som kollega Janne hadde fikset.

Forresten kommer det noen flere bilder fra festivalen etter hvert. Sannsynligvis i denne saken hvis den ikke har ramlet for langt ned på siden

2 kommentarer:

Anonym sa...

are you sure about that?


berto xxx

Anonym sa...

All I can say is nothing because your blog is not interesting to read.