torsdag, oktober 06, 2005

Hummerfisketur!

Tirsdag kveld gjorde jeg noe jeg ikke har gjort på lenge. Etter endt kurs-kveld (ja, jeg har begynt på et nytt ett) sto jeg alene hjemme i stua. I Kristiansand. En sterk trang til å gjøre noe annerledes, som jeg ikke har gjort på flere år, kom over meg. Resolutt gikk jeg i kjelleren og hentet støvler og en varm genser. Så var det å hive noen varme klær i sekken, og rusle ned til Corollaen. Turen skulle gå til Kragerø, nærmere bestemt Portør, og målet var å ut på onsdag for å trekke teiner. Hummerfisket startet på mandag, og jeg følte jeg måtte hjelpe min mor og far litt med trekkingen.

Før jeg forlot Kr.sand tok jeg turen innom Shell på Lund for å hente pølse og kaffe. Der traff jeg søstersen, som etter kort betenkningstid ble med på turen.
2t 15min senere var vi tilbake i barndomshjemmet i Portør. Mamma og pappa var fortsatt oppe, selv om klokken var 23.30! Etter et lite måltid var det tid for søvn for å opp tidlig onsdag morgen og trekke teiner.

Dagen begynte med at det lå en dis over hele Portør. Litt mystisk og skummel dis, som minnet meg litt om både "Pirates of the Caribbean" og "Master and Commander". Bildene er stort tatt etter at tåka lettet, og været ble helt perfekt.

Da er bildene lastet inn, og dere ser her følgende begivenheter:
1. Vølene våre (merkebøyer) , lett gjenkjennelige kledd i hvitt med sort ende og stripe.

2. Klausen er klar med haken for å ta vølene. Mor speider etter vølene, og far holder stø kurs. Søstersen er mer interessert i linsa.

3. Jeg har med kyndig hånd huket tak i vølet med haken...
4.... Og begynner å hale opp teina.

5. Vel oppe konstateres en hummer, her vist stolt fram av min far.

6. Men teina må ut igjen, og det er mor som står for egning og bøting av eventuelle hull

7. Noen er litt mer glad i hummer en ander, fx søstersen. Legg merke til at hummeren ikke er surret enda.

8. Og så er det bare å hive teina uti igjen og håpe at nok en hummer finner veien inn

9. Etter endt tur er det på tide å surre klørne på hummeren.

Dette gjøres naturlig nok for at de ikke skal sloss når de ligger i hummerkassa og venter på å bli hentet hjem til kjelen.

For dere som lurer kan jeg informere om at dagens fangst var 4 hummer, 2 klegg (hummer som er mindre enn 24cm) og ca 12 krabber. I tillegg fikk vi en fin koktorsk i en av teinene.
Så alt i alt er jeg fornøyd med impulsturen.

Etter mye press fra fotografen, dvs søstersen, må jeg gi ho litt kred og for dette. Ho trakk halvparten av teinene, og tok flere av disse bildene. Sånn, så var det sagt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

HVOR ER BILDENE AV MEG SOM TREKKER TEINER OG SÅNN?????????????? Du får jo det til å se ut som du var bare du som trakk :P jeg trakk jo veffal halvparten. :)

agk sa...

Du trakk halvparten, ja. Men det er ikke din blog dette, er det det? Nå har du fått en liten kred på sida da. Bare se.

Takk for bildene, foresten ;)

Anonym sa...

Søskenkjærleik...;)

Dette såg uansett idyllisk ut...