søndag, november 06, 2005

Molde Cupvinnere

Molde FK trakk altså det lengste strået i årets Cupfinale. Motstanderende Lillestrøm SK gjorde en hederlig innsats i gjørmebadet på Ullevaal, men det var altså ikke nok. Seieren var vel fortjent.

Jeg så riktignok ikke hele kampen. Faktisk så jeg ikke mer enn siste 10 av ordinærtid, og begge ekstraomgangene. Men det var nok til dra en slutning om kampen. Eller i alle fall baneforholdene. For de var rett og slett begredelige. Hele banen var et eneste stor gjørmehull, og spillerne og ballen fløy hit og dit uten mål og mening til tider. Og her skal det spilles landskamp om ei uke? Det er en skam å vise nasjonalmatta fram når den er i en sånn forfatning. Den ser faktisk værre ut en banen hjemme på Gåsmyr. Og den er nesten ikke i bruk.

Grunnen til at jeg fikk sett så lite av kampen var rett og slett at jeg var ute og testet fotballferdighetene sjøl. Sammen med Per Øyvind, Thomas, Christoffer, Oddgeir, Ronny, Andreas, Arve, Kjetil og Håkon (alle fra MUF) spilte vi så vassføyka sto på kunstgrasset på stadion. En real batalje, 5 mot 5. Regnet fallt jevnt, men det var heldigvis ikke så kaldt, så kampen forløp uten noen særlige fadeser eller store skader. En god kamp, men det var også godt å komme hjem til tørre klær etterpå.

Men tanken om kunstgrass på Ullevaal bør nok komme fram i mediene nå etter hvert.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Neinei, ikke no kunstgress. Fotballverdenen kommer bare til å le av Norge, og vi kan glemme at attraktive motstandere vil komme for å spille privatlandskamper. Kanke la fotballen lide under Ålesundgress bare fordi Norge og NFF er så elendige til å holde banen skikkelig. I England speller de gjennom hele året, men har aldri sånne forhold som vi ser på Ullevål nå. Bygg heller tak før kunstskit sier nå jeg ...

agk sa...

Tak er absolutt et godt alternativ! Og mer bruk av andre stadioner enn bare Ullevaal. Det popper jo opp nye qualitetsstadioner over hele landet etter hvert. Bring fotballen ut til folket!