mandag, november 28, 2005

Tidenes Norske!!

Den siste halvannen måneden har NRK Petre og bladet Spirit drevet en storstilt kåring der alle og enhver har kunnet stemme på hva de mener er Tidenes beste norske låt. Fredag i forrige uke ble den fullstendige listen offentliggjort. 100 norske låter, rangert etter lytternes meninger.
Ikke uventet var sjefen sjøl, Joachim "Jokke" Nilsen, til stede på listen. Og ikke bare med 1 sang. Neida. Hele 4 sanger er med på listen, og alle fire er blant topp 20!

Men det aller beste er at det norske folk faktisk har smak! For aller aller øverst på lista ligger den legendariske låta "To Fulle Menn". Låta som bør høres på ethvert forschpiel eller lignende. Låta som har blitt sunget til halsen er sår og rød utallige ganger på Javel. Låta som faktisk ble framført i falsett av undertegnede og Martin på Amalietur i sommer. Låta som i sin tid ga inspirasjon til sketsjen "To Gamle Menn" i russerevyen 97 på Kvitsund.

Det eneste skåret i gleden er at Jokke selv la gitaren på hylla og parkerte tøflene 17.oktober 2000. Vinneren skulle nemlig selv spille låta live i studio. Backing-bandet hans, Valentinerne med Tourettes, eller Valentourettes som de kaller seg nå, stilte likevel opp og spilte i studio.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det må feires på Javel til onsdag! Og hvilken cd skal snurre og gå hele kvelden jo Jokke selfølgelig!