onsdag, september 19, 2007

1-1-3

I forrige uke opplevde jeg noe kjipt. Jeg har opplevd det før, dog med et noe heldigere utfall den gangen. Jeg mista nemlig bilnøklene igjen.
Men denne gangen hjalp det ingen ting å oppsøke tidligere besøkte steder for akutelt tidsrom for å finne de igjen. Jeg har endevendt leiligheten, rota gjennom bilen (har en reservenøkkel, men den er bare service-nøkkel og fungerer bare på dørene) oppsøkte Javel, snakka med Snuten og hittegodskontoret, har gått samme ruta som jeg gikk den fatale quelden, men likevel ingen funn. Ikke en gang en bit av nøkkelknippet den hang på. Heldigvis var det bare bilnøkkelen som forsvant og ikke noe av de andre nøklene jeg har (de kaller meg "Vaktmester"). Nå, en uke etter, har jeg fortsatt ikke sett snurten av nøklene. Og tror nok egentlig de har forsvunnet i det store dragsuget.

Etter som jeg jo er ganske avhengig av bilen i jobb og sånn følte jeg meg ganske akutt handicappet da fadesen var et faktum. Jeg skulle på jobb samme dag, heldigvis bare i byen, og måtte sykle til jobb. Problemet var at jeg skulle jobbe helga i Arendal, og dit orker jeg ikke sykle. Så jeg tok kontakt med Smiths Auto, som forhandler Toyota i Kr.sand, og fikk de til å bestille en ny nøkkel til meg. Noe som tok litt tid. Faktisk helt til idag. I mellomtiden var mine gode venner Knut og Siri så elskverdige å låne meg sin bil, etter som de har en til og i tillegg befinner seg i Frankrike i skrivende stund. Noe jeg har satt umåtelig stor pris på. De har rett og slett redda skinnet mitt denne uka. Bussrutene til Arendal passer nemlig dårlig med turnusen min.
Men idag kom altså nøkkelen endelig, og det var med stor spenning jeg satt meg inn bak rattet i Klausen bil 2 og prøvde nøkkelen i tenninga. Bildøra åpnet seg uten å mukke. Nøkkelen passet i tenninga. Den lot seg vri rundt. Og bilen startet på første sveivet! HALLELUJA!!
Summa summarum har ikke dette blitt en så dyr fadese som jeg var redd det skulle bli. Bensin koster jo alltid, og jeg har nå levert tilbake Knut og Siris røde Seat Ibiza med full tank. Og etter som nøkkelen jeg fikk bestilt opp faktisk fungerte var det igrunn bare den ekstrautgiften som hogg inn i økonomien. Et hogg som besto av den symbolske summen 1-1-3 - 113 NOK

1 kommentar:

Anonym sa...

Hvis du rydder i bilen dukker nok nøkkelen og nok små penger til å dekke mer utgiften med en ekstra nøkkel, skal du se;)