onsdag, oktober 31, 2007

Englevakt

Idag opplevde jeg noe jeg tidligere bare har hørt om. På tur hjem fra jobb ble jeg nemlig påkjørt av en trailer...
Hendelsesforløpet var som følger: Jeg skulle en tur innom Vennesla for å se etter et par sko jeg trodde jeg hadde satt igjen der oppe forrige gang jeg jobbet der, og kjørte derfor over Birkeland. Alt gikk greit og jeg nøt igrunn det å kjøre gjennom de landlige og høststemte omgivelsene. Veien fra Birkeland til Vennesla er ganske smal til tider, så jeg holdt høy beredskap for møtende trafikk. Det går endel tungtransport i indre bygder, så det er greit å stoppe i god tid når du ser det kommer en trailer eller lastebil durende. Hvilket det også gjorde endel ganger. Og jeg la meg ut til siden og stoppet som den høflige sjåføren jeg er. Men så skjedde det da. I en nedoverbakke med en sving og ei bru (bakken er ikke bratt, og er litt slett rett før brua) kommer en lastebil imot. Jeg legger meg ut til siden og stopper for å slippe den forbi. Så skjer alt veldig fort. Han legger seg over i mitt kjørefelt for å prøve å skjære best mulig gjennom svingen, men har litt høy hastighet. Bilen dundrer forbi meg bare en hårsbredd fra døren og jeg rekker å tenke "men kan dette gå.....oy". For plutselig kommer det et dunk. Ikke noe rykk i bilen. Ikke noe merkbart støt. Bare et dunk. Som når du slår med slegge mot metall.
Jeg kikker i speilen og ser en liten bit stikker ut ved bakhjulet venstre side, og jeg ser for meg at hele bakskjermen er dunka inn og skikkelig questet. Men det var den ikke. Som du ser på bildene har traileren bare så vidt sneiet borti skjermen, bakdøra og støtfangeren. Ikke noe mer er skadet. Sjåføren stoppet og vi avklarte litt ting. Jeg fikk tlfnr hans og ringte han opp senere på dagen for å avklare videre utfall. Så kjørte vi begge videre hver til vårt. Jeg dro for å hente skoa i Vennesla, som forøvrig ikke var der, og dro så for å få en fagmann til å se på bilen for å vite hva slags prisrom vi snakker. Og fikk et godt svar. 18.800,- hvilket nesten tilsvarer verdien av bilen. Skal snakke mer med eieren av bilen imårra for å avklare hvordan vi gjør det hele.
I ettertid har jeg kommet på at jeg igrunn har hatt englevakt midt oppi alt. For da han la seg over for å skjære gjennom svingen kunne han like gjerne ikke klart det og pløyd rett over meg. Og når han først skulle treffe meg som han gjorde var det greit det var bare en sånn snitting. For hadde han treffe litt bedre kunne han vridd meg elegant rundt og inn i hjulene på vogna. Begge scenarioer kunne blitt særdeles ufine, og folkene på Vennesla bilen hadde stussa ved å finne meg der. I tillegg hadde de nok ikke skjønt hva jeg rabbla om sko for, etter som de ikke befant seg på stasjonen likevel. Men alt gikk bra, og verden er en fin plass fortsatt :D

1 kommentar:

Kamaget sa...

ja når man tenker litt over det så va du griseheldig!!får en til å tenke når man ser ulike senarie ja... takk Gud det gikk bra!