mandag, mars 06, 2006

Bilder fra vinterferien

Som tidligere nevnt tilbragte jeg noen dager av den såkalte vinterferien på Hovden. Her gjorde jeg som man ofte gjør på Hovden, i alle fall jeg, nemlig å være på vakt. Noen dager på bilen, og noen dager i felt. Omtrent halvt-om-halvt.

I løpet av uka, nærmere bestemt fredag natt, frøys det på og temperaturen krøyp ned i 25 speik! Eller kuldegrader, om du vil. Og ja, det er kaldt. Men som jeg fant ut i forsvaret er igrunn alt under 20 speik helt likt. Kaldt. Det bare biter litt mer i kinna jo lavere du kommer. Resultatet av denne kulden var at det låsen frøs på innsida døra.

Dog, på lørdag var jeg ute og gikk patrulje på ski. I lettskyet vær, i øde hvitt landskap gikk jeg, Kristin og Norunn Helen og fulgte det vi trodde var rett vei i Auversvannløypa. Det viste seg å være motsatt vei, fordi de har lagt om løypene der. På grunn av noen sure grundeiere. Og kulda var så sterk at barten ble hvit og kald. Men du verden for en fin tur! 2 mil på ski er det lenge siden jeg har gått...

På kvelden var det skredøvelse i Stølskardet. Den ble greit gjennomført, og markør Jimmi overlevde fint. Så det er ingen fare for de som går i fjellet denne vinteren. I alle fall ikke hvis den gjengen som var på Hovden denne uka er der.

5 kommentarer:

Anonym sa...

brrrrr.... alt under 0 på gradestokken er kaaaaaaaaaaaaaaaaldt

tiina sa...

og den skred-øvelsen ga meg halsbetennelse og god grunn for å være hjemme fra skolen i flere dager..

kristinwg sa...

vi gikk ikke feil vei... det hadde bare vært litt enklere å gå den veien om vi hadde hatt litt bedre fart... så det så;)

heidi sa...

skredøvelsen = en blå tå hos meg...
men gøy var det jo likevel :o)

agk sa...

Jeg sa motsatt vei, ikke feil vei. Men point taken