søndag, september 03, 2006

NM i Røde Kors Hjelpekorps

Denne helgen har årets NM for Hjelpekorps gått av stabelen her i Kristiansand. Jeg har ikke vært med så mye i forberedelsene av dette, men som den fotsoldaten jeg er har jeg prøvd å bidra der jeg kan.

For å ta det først, er det greit å forklare litt hva NM i Hjelpekorps går ut på. Har fått spørsmål fra mange om dette, så da er det jo greit å forsøke å forklare litt.
NM for hjelpekorps er en konkurranse i tradisjonelle Røde Kors-ferdigheter. Altså båresurring- og bæring, RK-teori, orientering, stort skadested, tau og knuter, redning, osv osv. Ting vi lærer på kurs, og generelle ferdigheter som vi lærer underveis. OK, så er det litt dårlig forklart, men klikk på bildet så får du nok vite litt mer.

Min rolle midt oppi alt var stort sett rigg. Torsdag satt vi opp et stort sirkustelt på Roligheden Camping, som forøvrig var location for alle deltakere og KO og alt med det under arrangementet. I tillegg ble alle deltaker- og dommerteltene satt opp. Deltakerne fikk lov å bo i noen flotte hvite telt som vi kalte Afghanistan-telt etter som de er av typen som brukes i flyktningeleire. Greie telt, når vi først fikk gang på oppsettinga. Fredag gikk med til mye av det samme, altså teltoppsett. I tillegg var det rigg av scene i sirkusteltet og ellers forberedelser til det hele. Det regnet ganske heftig til tider, så det ble etter hvert behov for både ekstra preseninger og grøftegraving.

Selve konkurransen startet fredag kveld med nattorientering. Etter noen timer søvn i lett fuktige telt med tørre senger var det klart for ringløypa. Her var den egentlige jobben min. Jeg var nemlig satt opp som postansvarlig på post 7 - stort skadested. Scenario var at 2 4-hjulinger (ATV) hadde kjørt inn i publikum under et arrangement med øvelseskjøring av 4-hjuling. Den ene føreren hadde mistet kontrollen over kjøretøyet, blitt kastet av , og ATV'en hadde fortsatt inn i publikum. Den traff en syklist, som igjen veltet en barnevogn. Den andre dreide unna for å unngå den første føreren som lå i løypa, og fikk så rattet i magen da hun stoppet litt vel brått. En ganske gøy post, egentlig. Og lagene løste den med varierende kvalitet.

Vårt eget lag, altså Kristiansand (Yngvi, Fredrik, Sveinung, Fredrik, Heidi og Mari) endte til slutt på 2.plass. GRATULERER!
Vinnere iår ble Oslo RKH.

De jeg vet fortjener mye kred for årets NM er: Martin, Knut, Silje, Siri, Ingeborg og Terese. Vet et er flere som har hjulpet til, men etter som jeg har fått med meg (har jo ikke akkurat vært så mye med på dette) er det de som igrunn er årsak til at det har blitt noe av det hele. I tillegg er det maaaange som har jobbet i kulissene og hjulpet til. JD har stort sett gått i veien, så han nevnes lite.
Neste år er det Østfold som skal arrangere NM.

1 kommentar:

Anonym sa...

JD ha vel egentlig bare kjørt i veien og ikke gått så mye.