torsdag, februar 09, 2006

Lund - stedet der det skjer


Det er ikke hver dag jeg opplever den samme type action på Lund som jeg gjorde idag. Klokken litt over 7, dvs ca 15 min over, var jeg på veg til 7/11 for å hente frokost og hoppe i bilen til Per. Han var dessignated driver for dagen for oss i AMK-gjengen. Da jeg rundet hjørnet Torridalsveien/ Østerveien oppdaget jeg noe som så veldig merkelig ut. En mann lå langflat midt i veien ved Rundingen kiosk, og en annen sto på sida. Ved nærmere ettersyn oppdaget jeg at det var 2 brannmenn som holdt på med ett eller annet der i veien. Men de ga opp og gikk inn på fortauet igjen. Der sto en annen brannmann i full mundur og ventet på dem. "Det var da merkelig..." tenkte jeg. "Hva gjør brannmenn i full mundur her på Rundingen så tidlig på dagen?"

Så demret det for meg. Kanskje det var en brann et eller annet sted. Det rare var at jeg ikke kunne kjenne noen røyklukt. Jeg hevet blikket for å se opp mot høydene ved Shell og bananblokka. Og der så jeg det. Et av legoklosshusene tvers av Lund Kirke sto i lys lue! Flere brannbiler og to ambulanser sto langs Marviksveien og hadde fullt diskotek.
Det rare var at det ikke luktet brent i det hele tatt. All røyken drev inn mot Kvadraturen, og det var ikke så voldsomt med vind. Likevel sto jeg altså ca 100m unna og kjente ikke snev av svidd lukt i nesborene.

Dessverre måtte jeg dra ganske raskt etter denne oppdagelsen, og fikk ikke med meg så mye mer. Fikk vite av mannen på 7/11 at det visstnok ikke var noen som var skadet, og det er jo bra. Hadde jeg hatt fri, hadde jeg nok gått opp får å se litt bedre og slå av en prat med andre som hang rundt og så på. Fikk varslet Teresie så ho fikk det med seg. Kunne jo ikke la være å fortelle om en sånn hendelse midt i nærmiljøet ;)

1 kommentar:

kristinwg sa...

vi så det hjemmefra! det var helt sykt å se, heilt oransje! stakkars folkan...