torsdag, juni 02, 2005

1 down, 1 2 go

Da gjenstår det bare ett kurs i jakten på førerkort lett lastebil C1. Igår gjennomførte jeg det langtekkelige, men dog interessante kurset om lastesikring.
Gutta på SkanTraf har gjort en god jobb, og utarbeidet en tabell om hvor lett ulike materialer sklir/ beveger seg på ulike underlag på lasteplanet. Det hele fordi det ikke stemmer at alle materialer har like mye friksjon mot hverandre.
Dessverre inneholder ikke tabellen alle materialer. Rett og slett fordi undersøkelsene ikke er fullført og/ eller ikke godkjent av Vegdirektoratet.

Men det spiller jo igrunn liten rolle for min del. En pasient skal sikres med vanlige sikkerhetsbelter over båra - over bein, hofter og bryst. I tillegg har vi det jeg kaller en pilotsele. Det er to skulderstropper som festes i brystbeltet. Når disse strammes skal pasienten være sikret nok, og i en eventuell bråstopp slipper førar av bilen å sitte med pasienten gjennom ryggen.
Jekkestropper kunne jo vært arti å bruke, men lite funksjonelt i forbindelse med pasienter. I alle fall når vi har sikkerhetsselene så lett tilgjengelig.

Neste kurs er Ulykkesberedskap, og det går av stabelen idag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jekkestropper kan du hente på Biltema. Sånn i tilfelle pasientene ikke vil ligge nedpå...

:-)