søndag, juni 05, 2005

Helt grei landskamp...

De fleste har vel nå fått med seg at Norge spillte uavgjort 0-0 mot Italia på Ullevaal igår. Jeg var dessverre ikke å så kampen live på stadion, men bare på TV. Og det var igrunn greit. Synd å kaste bort masse penger på å se en dårlig kamp. Dvs det var jo ikke en dårlig kamp, for det var mye godt spill fra begge lag.

Det som trekker ned er jo at Norge klarer seg bra fram til de nesten får en sjangse. Etter det går det bare i ball, og de klarte ikke spille seg frem til mer enn 3-4 reele sjangser med avløst skudd mot mål. Italia hadde vel omtrent samme sjangsestatistikk, men disse sjangsene var likeevle større enn de Norge klarte å få til. Og de sjangsene de fikk var på grunn av dårlig norsk forsvarsspill. Resten av tiden holdt den bakre 4'ern tett.

Kristoffer "Doffen" Hæstad gjorde en god kamp, men mangler naturlig nok litt av rutinen på landslaget. Den kommer med tiden, og da vil den unge Kristiansanderen blomstre. Men som Nils Arne sa: "D e itj vanskeli å spæll bra i første kampen på lanjdslage. Da lage du forvenjtningan. D som e vanskelig e å innjfri di forvenjtningan i de næste kampan. Bærre så d e sagt. Men for allj del, Hæsta spælt vældi bra hanj."

Ut over det vil jeg si at den godeste Martin Andresen spilte en, unskyld uttrykket, rævva kamp. Han klomsa og styrte og ballerte, og fikk han ballen spilte han den bakover istedenfor fram. Jeg trodde han hadde en slags playmaker-rolle, men lite tydet på det igår. Playmakeren var tidligere nevnte Hæstad, som dessverre mangler litt av rutinen for å bli en god playmaker på landslaget. Men det kommer.

At Hareide valgte å starte kampen med spillere fra 11 ulike lag er en sjelden variant. Problemet jeg ser med dette er at ingen av spillerne kjenner de andre godt nok til at de kan spille på det, så det blir mye nøling og vimsing. Men de klarte seg greit mot et Italia som klarte seg greit med uavgjort.

1 kommentar:

Anonym sa...

Beklager at jeg sov på fredag. Var en elendig gjest. Så Gorm Kalle i byen idag. HELT SANT!!!!!