søndag, mai 29, 2005

Mitt første utdrikkningslag

Igår, lørdag, deltok jeg på gifteklare Martin Hauge's utdrikkningslag. Den vordende brudgommen ble hentet midt i frokosten på svigerhytta på Flekkerøya, og fraktet i båten til Kjetil til Øygarden utenfor Dvergsnestangen. Her sto searafting på programmet. Deltakerne iførte seg overlevelsesdrakter og gikk ombord i en lang tynn farkost (ca 22ft?) med en 300hk motor i hekken. Vel ute i "rom sjø" ble farten økt til mellom 25 og 40 knop, og båten hoppet og danset bortover bølgene. Sjøen var ikke så grov, men styrmann Bjarte Vestøl (?) jakte på bølgene som en indinaer til hest jakter på bøffel. Han snudde og vendte og gasset og sakket av helt perfekt så vi fikk flere luftige svev. Med dertil kraftige støt da båten igjen fikk kontakt med havet. Vi holdt oss fast i stålbørstede gelender i båten, så knokene hvitnet på noen og enhver. Det var helt fantastisk! Og i motsetning til på Evje for 4 år siden, datt jeg ikke uti en eneste gang!

Etterpå ble Martin slept i en U-tube (flyte-ting) etter båten til Kjetil, iført tørrdrakt, inn mot byen igjen. En tur som inneholdt mer enn et spektakulært utfall av tube. Siste biten inn mot Gravane ble Martin heist ombord i Negro (båten til Påls far) via krana. En god øvelse for han som skal bli reddningsmann. Etter en tørstslukker, koblet Knut ventilsettet til Martin på drakta hans og gjorde ham om til en levende flytdebøye. Så stavret han seg opp på rekka og stupte uti. Og kom opp igjen som en stokk, med beina først. Pål festet et tau rundt ene beinet hans, så ble unge Martin slept gjennom Gravane av Kjetil. Resten av oss gikk iland og dro på Dollys for en bedre lunsj. Og det ble det.

På grunn av det uggne været og sjøen ble turen til Krossholmen i Høvåg gjort landveien. Der ute hadde Kjetil fikset fire hytter fra jobben, og disse ble åsted for resten av kveldens hyggelige lag.
Det ble utkjempet flere sjøslag, både på land og på sjøen, men ingen falt i sjøen. Dog ble det endel våte klær etter noen kraftige bataljer mellom piratene på husbåten, og mannskapene som iherdig forsvarte land. Landbatteriet vant til slutt grunnet overlegen ildstyrke.

Resten av kvelden forløp uten større dramatikk, og festen var vellykket.

Ingen kommentarer: