onsdag, mai 31, 2006

One down, one to go...

Da er ett av vårens dykkerkurs unnagjort. Jeg er nå en såkalt PADI Rescue Diver. Det vil si at jeg er i stand til å hjelpe en dykker som er i nød. Teorien ble gjennomført med 54/60 rett, og praksisen ble unnagjort mandag og onsdag denne uken. Altså idag. Instruktør Yngvi var fornøyd, og kurset er dermed bestått. Nå er det Dive Master neste. Noe som betyr STORE mengder lesing og pugging. Aktiviteter jeg ikke har drevet mest med i det siste.

Ellers kan det nevnes at jeg idag var ute og dykket med Martin og Knut. Et rent fornøyelsesdykk, so to speak. Vi møttes klare og opplagte på A-dykk kl 10, og fant ut at svigerbåten til Martin var den mest gunstige å bruke. Vel framme i Ternevik oppdaget Martin at han hadde glemt BCD'en sin (dykkevest), og måtte derfor svippe tilbake til butikken og hente den. Dermed tapte vi masse tid, for jeg og Knut måtte kjøre inn til Tresse og hente han og vesten der. Dagens dykkeplass ble et skjær vest for Dvergsøya som heter Skromla i følge kartet på jobb. Her står det en stake som vi fortøyde i. Sikten var ikke sånn all verdens før vi kom under 15m. Der klarnet det opp riktig så greit, og det viste seg å kunne være en god dykkeplass. Noen stilige formasjoner med overheng og diverse, samt en stim med sei gjorde sitt til at det ble et bra dykk. Vi jaktet egentlig på kamskjell, men fant ikke noe særlig av det. Faktisk ingen, men så leita vi ikke så grundig heller. Var mer ute på oppdagelse. Dykket varte i 35 min, og max dybde var 28,8m. Temperaturen var rundt 10 grader. Da vi gikk opp viste det seg at sikten på utsiden av skjæret var noe bedre enn på innsiden. Her så vi faktisk hverandre klart og tydelig på sikkerhetsstoppet.
Både på tur ut, og på returen så vi den nye fregatten Fritjof Nansen som putret rundt i byfjorden. En flott farkost, med den nye stealth-teknologien lett synlig. Dvs, det var jo igrunn bare de glatte flatene som syntes, mens alt det hemmelige var skjult bak forhåpentligvis vanntette skott. Båten er bygd i Spania, og har smekre spanske linjer. Svigerbåten til Martin ble ganske liten på siden av den, med sine 15 fot. Dessverre var ikke Lynx'en ute da vi passerte. Sannsynligheten tilsier at den var pent parkert i sin lille garsje på akterdekket.

1 kommentar:

Anonym sa...

Lynxen var ikke hjemme fordi det ikke skal bo noen Lynx der, men NH-90 som kommer til neste år.